Ung festabe vs. ambitiøs studerende

Når du er ung studerende er der en række typiske problemstillinger du står over for. Én af de helt store dilemmaer er balancen mellem at ”udleve sin ungdom” og ”passe sit studie”.

På den ene side vil du gerne med alle vennerne i byen lørdag aften, men på den anden side ved du også godt at det uundgåeligt vil gå udover din læsning som søndagen, som du også rigtig gerne vil passe, for det er jo afgørende for hele din fremtid.

Hvis du også har haft disse overvejelser, så er vi i en eller anden grad i samme både. Og vi to er nok i båd med stort set alle andre studerende også. For hvem har ikke en mandag morgen haft følelsen af, at man måske lige skulle have taget lidt tidligere hjem fra byen i weekenden, så man kunne have fået læst mere på de lektier man sidder med?

festabe

Og hvem har ikke haft følelsen af, at man i en eksamensperiode sidder begravet i skolebøger, og egentlig bare hellere vil ud og drikke nogle øl med vennerne?

Ofte er det alkoholen der for alvor dræber ens produktivitet i dagen(e) efter. Selvfølgelig har det også noget at gøre med at ens døgnrytme er blevet ændret, og at man måske har fået for lidt søvn. Men alkoholen har altså en stor del af skylden for, at hovedet ikke fungerer som det skal, og det kan ikke undgå at gå ud over dit studie. Det kan nemlig tage rigtig mange timer før alkoholen er ude af kroppen igen (kilde).

Er løsningen at tage i byen uden at drikke?

Kan en mulig løsning på problemstillingen være, at man tager med til festerne, men bare lader være med at drikke alkohol? På den måde undgår man at alkoholen ødelægger ens produktivitet dagen(e) efter, og man er stadigvæk med til festerne, og får alle de sjove oplevelser som de andre.

Nu har jeg selv erfaringer med denne løsning på problemet (inspirationen til det fik jeg efter at have læst et blogindlæg på nettet), og jeg vil sige at mine følelser omkring det er lidt blandede. På den ene side er det fedt at være med til festerne uden at have tømmermænd dagen efter, og på den måde kan jeg nemmere komme igennem de lektier der er om søndagen.

På den anden side, så føler jeg ikke at folk for alvor respekterer at man ikke drikker, medmindre man har en helt særlig grund, fx at man skal på arbejde kl. 8 dagen efter – det plejer folk at have respekt for.

Men siger man blot at ”man gerne vil have lavet nogle lektier i morgen for at tage sit studie seriøst”, så er min erfaring ikke at man møder opbakning.

Det sørgelige er, at vi i dag har fået et samfund hvor alkohol ikke drikkes af lyst, men nærmere af pligt. Og som studerende er det et problem, for man vil naturligvis gerne være med til festerne, men omvendt har mange af os også ambitioner om at tage vores studie seriøst, for ellers kunne vi jo lige så godt bare lade være med at gå der?

You may also like...