Studietips – sådan bruger du IT smartest

Onlime sikrer dine noter og gør dem tilgængelige over alt!

Som studerende ved man, at ens noter er utrolig vigtige.

Mister man dem, har man spildt mange timers arbejde. Som regel sker det kun én gang for en person, at man mister sine noter, for så bliver man klar over, at man nok bør skaffe sig en backup-løsning. Backup-løsninger findes i mange forskellige typer og prisklasser.

Mit foretrukne værktøj til backup af noter er Onlime.

onlime

Onlime er en tjeneste ligesom Dropbox, som laver et online drev på din computer. På dette drev kan du placere de filer du ønsker at have backup af, eller som du ønsker at kunne have adgang til fra andre enheder end fx din computer.

De tilbyder forskellige mængder plads, hvor den service med mindste plads er typisk fin.

Min erfaring siger mig, at hvis man blot ønsker at sikre sine noter, så skal man have gang i en clou-løsning. Søger man derimod at bevare film og meget store filer, videoer eller lignende tilgængelig på nettet, er man nok nød til at købe ekstra plads.

storage-backup

Nogle uddannelses institutioner har selv en løsning, hvilket gør, at man kan få lidt plads gratis. Er du i tvivl om, hvorvidt din uddannelsesinstitution har et sådant samarbejde kan du tjekke deres hjemmeside, din uddannelses institutions eller din studie-email.

Slip for koordineringsproblemerne ved gruppearbejde

Det er nærmest uundgåeligt, at man ikke kommer til at lave gruppearbejde på et eller andet tidspunkt under sin uddannelse. På mange uddannelser, er gruppearbejdet en hjørnesten til at lære eleverne at samarbejde, og på sådanne uddannelser skal man arbejde meget i grupper.

Det med at samarbejde med en eller flere, kan nogle gange være kompliceret. Hvor skal man mødes? Hvornår skal man mødes? Hvem samler det endelige dokument og så videre. Egentlig kan noget så simpelt som Facebook bruges til dette. Det tager ganske kort tid at oprette en gruppe, hvor man så kan kommunikere fra.

studerende

Problemet er når grupperne bliver større end tre eller hvis man skal aftale en række tidspunkter. Til denne type koordinering er Doodle et ubeskrivelig godt redskab! Doodle er et meget simpelt værktøj, hvor man kan tilføje mulige datoer og tidspunkter for et møde, sammenkomst eller andet. Så kan man invitere, de af ens venner man er interesseret i at koordinere med, til en afstemning om datoerne.

Man kan enten invitere ved at sende dem et link til doodlen eller få programmet til at sende en invitation over mail. Personen der har oprettet afstemning kan løbende få besked, hvis en af deltagerne har afgive sin stemme.

Når afstemningen er slut, er det simpelt og overskueligt at se, hvilken eller hvilke datoer flest folk kan på og på baggrund af dette vælge dato.
Doodle er gratis og man behøver ikke at installere et program på computeren, det kan køre over din browser.

Den nemmeste måde at lave gruppearbejde på

Når man så skal lave gruppearbejde, er det altid noget bøvl, med at koordinere sammenlægningen af det hvert enkelt individ har skrevet. Man kan selvfølgelig godt sidde fem personer om en computer, men det mindsker produktiviteten meget. I stedet kan man benytte Google Docs.

Google Docs kører ligesom Doodle fra din browser, så det er ikke nødvendigt at installere noget på computeren først. Det er ganske gratis og fungerer fortrinligt til gruppearbejde og meget mere.

I al sin enkelthed er Google Docs en simpel version af Microsoft Word, det er dog Googles egen version. Google Docs kører over din browser og indeholder de mest basale værktøjer som et skriveprogram bør indeholde.

Det smarte ved Google Docs er at det automatisk gemmer dine ting online, så du altid kan få fat på det, og at det tillader flere personer at skrive i det samme dokument på samme tid.

Personligt bruger jeg ikke den del af Google Docs, hvor man kan gemme det online. Jeg foretrækker at have alle mine noter på mit dropbox drev. Det mest interessante for mig ved Google Docs er, at man hver for sig kan skrive og redigere i det samme dokument på samme tid.

Normalt tildeler vi et afsnit til hver person i gruppen, som personen har ansvar for bliver skrevet. Der bliver så oprettet et dokument på Google Docs, hvor det skal skrives ind i. Man kan enten vælge at skrive det direkte derind i, eller skrive det i Microsoft Word først og dernæst kopiere det ind i Google Docs dokumentet siden hen.

Når nogen tilføjer, redigerer eller sletter i dokumentet kan man se det. Man kan endda se hvad det var personen ændrede og hvem personen er. Det hele sker løbende, så hver gang jeg trykke på en tast kan de andre, med adgang til dokumentet, se det.

Dette skaber en synlighed og gør at jeg ikke behøver at frygte at andre ændrer i mit afsnit uden at spørge.

Google Docs er især godt i redigeringsprocessen, hvor man gerne vil have mulighed for at rette alle sammen på samme tid, og tilføje kommentarer til hinandens afsnit. Denne fremgangsmåde gør at man ikke behøver at sende ti forskellige dokumenter rundt, og man behøver heller ikke holde styr på, hvilket dokument der er det nyeste, eftersom der kun er et dokument.

Genbrugt IT sparer din pengepung og miljøet en unødvendig belastning

Står man som studerende og mangler ny computer, telefon eller tablet, så har man som regel to valgmuligheder: købt noget godt udstyr og brug af de penge man ikke har, eller køb noget udstyr af dårlig kvalitet. Der er et alternativ, som ikke alene sparer på pengepungen, men også på miljøet. Den løsning er at købe brugt IT-udstyr.

For mange kan dette godt virke skræmmende, da man kan komme til at købe noget der er i elendig stand. Heldigvis findes der hjælp til disse personer. Flere firmaer er begyndt at opkøbe brugt IT-udstyr, reparere det, opgradere det (hvis nødvendigt) og så sælge det. Som regel er der mange penge at spare ved denne metode.

logo-transparent

Refurb i Hornslet er et af disse firmaer, som genanvende brugte computere, mobiltelefoner og tablets. Derinde kan man finde nye og gamle modeller af alle kendte IT-mærker. Priserne derinde er særdeles SU-venlige, hvilket er halvpris af, hvad modellen ville koste i en butik.

De yder samme service på produkterne som andre butikker, altså garanti og returret. Alt deres udstyr er renset og gennemgået, så man får et ordenligt produkt, når man handler der.

Det er ikke kun din pengepung der bliver sparet, når du køber brugt IT. Miljøet er også meget taknemmelig. En af de helt store miljøsyndere er netop, at vi ikke genbruger IT ordenligt. Ikke engang, hvis man afleverer det på en genbrugsstation kan man være sikker på dette. Så hvis du vil spare din pengepung og miljøet for en unødvendig belastning, er genbrugt IT svaret.

You may also like...