Sådan får du en gymnasial eksamen til din erhvervsuddannelse (EUX)

Ikke alle er klar over det, men det er muligt at få en overbygning på sin erhvervsuddannelse således, du kan få en gymnasial eksamen sammen med svendebrevet for din erhvervsuddannelse. En gymnasial eksamen kan åbne mange døre og sammenkobler man dette man mulighederne for den almindelige erhvervsuddannelse, så vil du pludselig have mange muligheder efter endt uddannelse.

Jobmulighederne efter en erhvervsuddannelse er for mange omstændige nok, men har du igennem uddannelsen fundet ud af, at dette ikke er nok for dig, så kan det være en mulighed at overveje EUX muligheden – hvor du vil have mulighed for at tilgå en videregående uddannelse.

Betegnelsen EUX står for den studiesammenkobling du kan få, hvor du i forbindelse med en erhvervsuddannelse får en gymnasial eksamen på samme niveau som en STX (gymnasiet, 3 år) og HHX (Handelsskolen, 3 år)

3---Studie

 

Både den studerende og den arbejdende

Faktisk så er EUX en metode til at få to uddannelser på samme tid, da du stadig får din erhvervsuddannelse men samtidig får den gymnasiale med. EUX er således en måde at helgradere dig på, da du efter endt studie kan forsætter i job som f.eks. håndværker eller kan forsætte på en videregående uddannelse.

EUX giver således mulighed for på samme niveau som HHX og STX at forsætte på en højere videregående uddannelse. Dette kan således styrke mange håndværkere, da de har længere uddannelse at falde tilbage på. Herudover vil du have mulighed for at prøve håndværker faget af i et år, og vende tilbage til studiet i form af en videregående uddannelse. Læs mere omkring dine uddannelsesmuligheder på EUX.dk her.

Forsæt på en videregående uddannelse

Ønsker du ikke at benytte den erhvervsmæssige del af uddannelsen, så kan du forsætte på en længere videregående uddannelse, da EUX uddannelsen er adgangsgivende hertil. Dette kan således give folk en backup, da de ”altid kan læsere videre, hvis håndværker faget ikke længere har deres interesse”.

Disse krav finder du på EUX

Du skal som minimum havde afsluttet en folkeskole – med enten 9. eller 10. klasse. Der vil være relevante krav til fag, hvilket vil afhænge af hvilken del af EUXs uddannelse retning du ender med (byg/anlæg, produktion/udvikling, strøm/it eller vvs).

Nogle af dine muligheder med EUX uddannelserne omfatter bl.a. lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, murer, snedker, struktør, tømrer, vvs- og energispecialist, ernæringsassistent, industritekniker, klejnsmed, datatekniker og elektriker.

Dette omfatter studiet

Studiet omfatter såvel praktisk anvendelige fag, som man kender det fra erhvervsuddannelserne, men herudover også teorien fra de gymnasiale uddannelser. De fleste af EUX uddannelserne indeholder både praktik og tæt samarbejde med lokale virksomheder.

Vil du således ende med et svendebrev fra en af disse, men samtidig en studenterhue som giver adgange til videreuddannelse og andre jobmuligheder? Så er EUX uddannelserne herover en mulighed for dig,

You may also like...