Det skal du huske på sommerens vandreturen / interrail-tur

Det har aldrig været mere populært at tage på en aktiv ferie, der kan få pulsen op og fylde dig med minder og oplevelser for livet. Rigtig mange har brug for frihed og tid til sig selv, inden de begynder på deres studie, vælger at tage på vandretur i løbet af deres sabbatår med venner og veninder i enten Norge eller Sveriges storslåede natur.

Det er dog ikke helt ufarligt at tage på vandretur eller intertail, og det er derfor vigtigt, at du husker at medbringe de rette ting og sager på ferien.

Læs videre og lær mere om, hvad du absolut skal huske at pakke i rygsækken, hvis du i løbet af dit sabbatår har planer om en vaskeægte vandretur.

Tjek vejrudsigten

Du skal først og fremmest huske at tjekke vejrudsigten for den periode, du skal afsted. Husk også, at selvom det er sommer i Norge og Sverige, kan der godt falde sne og slud i fjeldene. Stol dog aldrig 100 % på vejrudsigten, så tag alle dine forholdsregler i brug og pak til næsten enhver vejrsituation.

Find den rette rygsæk

Når du skal købe en rygsæk er det vigtigt at du ikke går på kompromis med kvaliteten. Du skal finde en rygsæk med et rumindhold på 30-35 liter, som er en passende størrelse for dagture.

Du skal sikre dig, at alle lynlåse er dækket af stof, så der ikke kan trænge vand ind i tasken, hvis det regner. Du skal dog aldrig stole på, at en rygsæk er fuldstændig vandtæt, så du kan med fordel købe et regnovertræk til din rygsæk. Vigtigst af alt er, at rygsækken kan justeres, så den sidder ordentligt fast på din ryg, så du ikke får ryg – og lændesmerter.

Fodtøjet skal prioriteres

Det er utrolig vigtigt, at du finder et par gode vandresko eller vandrestøvler. Du kan med fordel vælge støvler, da de giver ankelstøtte, hvilket er utrolig godt, såfremt du skal klatre en smule også. Der findes også mange specielle kunststofstrømper, der er beregnet til vandresport.

Hvis du køber disse strømper, vil dine fødder med garanti have det godt i dine vandrestøvler.

Internetforbindelse

Når du skal på vandretur, kan det være en utrolig god idé at have en sikker internetforbindelse. På denne måde har du mulighed for at tjekke vigtig information online som eksempelvis nyheder og vejrudsigten. Men du har også mulighed for at se en film om aftenen i teltet, hvilket kan være helt uundværligt – eller bare skrive med familie og venner over Facebook.

Du kan læse mere om, hvordan du får en sikker internetforbindelse på din vandretur på denne friluftslivs-blog.

Tøj

Der findes utrolig meget tøj, der er beregnet til netop vandreture, men hvis det er din første gang, kan du sagtens nøjes med at finde det rette tøj hjemmefra klædeskabet.

Du skal blot tænke praktisk og eksempelvis vælge en anorak, et par bukser, en sweater, et sæt regntøj og hovedbeklædning til beskyttelse mod solen – så er du godt på vej. Hvis du efter din første vandretur får blod på tanden, kan du investere i dyrere vandretøj og vandregear, som vil gøre din nye hobby meget sjovere.

 

You may also like...