Kan man klare sig med mobilt bredbånd i lejligheden?

Kan man nøjes med mobilt bredbånd som det primære hjemmenet i sin lejlighed, og dermed spare udgiften til almindelig bredbånd?

Der er en del forskelle, som adskiller mobilt bredbånd og alm. COAX bredbånd, hvor de hver især har sine klare fordele og ulemper.

Læs denne artikel og bliv klogere på, om du skal vælge mobilt bredbånd eller traditionelt bredbånd for at dække dine behov og ønsker.

Er mobilt bredbånd nok?

Mange mennesker vælger at anvende mobilt bredbånd som en back-up eller ekstra sikring, hvis det almindelige bredbånd svigter. Det kan eksempelvis være, hvis du bor i en husstand med mange mennesker, at bredbåndet kan blive overbelastet – så er det rart at have et USB-stik med mobilt bredbånd.

Hvis du spiller meget på din computer, skal du ikke vælge mobilt bredbånd, da ping hastigheden er højere end ved almindeligt bredbånd. Det kan forstyrre dit spil, så det ikke performer ordentligt. Måske vil 5G teknologien ændre dette, men det ligger dog stadigvæk et godt stykke ude i fremtiden.

Hvis du gerne vil koble en hel husstand på mobilt bredbånd, kan du gøre klogt i at købe en trådløs wi-fi router. Så kan hele husstanden nemt komme på nettet, og signalet vil også være stærkere, end når det udsendes via et almindeligt modem eller en smartphone.

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er meget anderledes fra traditionelt bredbånd. Med en mobil bredbåndsforbindelse skal du tilslutte dit internet via et USB-stik, som du sætter i din computer. Du kan også tilslutte en router, der er beregnet til mobilt netværk.

I et USB-stik vil du skulle indsætte et lille simkort, som modtager internetsignalet.

Simkortet sørger altså for, at der er forbindelse til internettet, ved at det blive forbundet til computeren via et USB-stik. Hvis du vælger at anvende en router, skal du ligeledes indsætte et simkort.

Routeren gør det muligt, at flere personer kan deles om det samme netværk, hvilket for nogle kan være en stor fordel.

Hvis du vælger mobilt bredbånd, må du maksimalt bruge en vis mængde data om måneden, og hvis dette overskrides, vil din hastighed blive nedsat betydeligt.

Antallet af GB afhænger af, hvilket abonnement du vælger. Hvis du ønsker hurtigt og ubegrænset internet, skal du ikke vælge denne løsning, men derimod traditionelt bredbånd. Du kan læse mere omkring datamængder og abonnementer hos Netkablet.dk.

Almindeligt bredbånd (COAX)

Bredbånd kan du købe med en lang række forskellige hastigheder, så du kan finde en løsning, der matcher dine behov. I Danmark udbydes der kabelbredbånd eller den almindelige bredbåndsfrom gennem Stofa og YouSee, som er en del af TDC.

Der er dog steder i Danmark, hvor denne type forbindelse er lidt dårligere end andre steder. Du kan stort set få denne type bredbånd i hele landet, hvorimod fibernet ikke udbydes i hele landet endnu.

 

You may also like...