Det skal du huske at pakke i tasken til årets musikfestivaler

Sommeren er kommet til Danmark, og det betyder varmere temperaturer, strandture og ikke mindst et væld af fantastiske musikfestivaler under åben himmel.

Hvis du skal på festival i år, er der en lang række ting og sager, som du bare ikke må glemme.

Læs videre og bliv klogere på, hvad du absolut skal huske at pakke, inden du drager afsted mod de danske festivaler.

Tjek vejrudsigten

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at det danske sommervejr kan være en smule drilsk.

Hvis du skal på en festival, hvor vejret ser ud til at blive solrigt og varmt, skal du som hovedregel pakke let. Husk dog at det ofte bliver ned til 10 grader eller mindre i nattetimerne, hvorfor det er vigtigt også at huske en varm og praktisk jakke eller sweater. Hvis det derimod kommer til at regne, skal du naturligvis huske regntøjet og gummistøvlerne.

Service title
Hvis du skal på en festival, hvor du skal sove i telt, skal du huske at pleje dit telt og sikre, at det er vandtæt – se en guide til, hvordan du skal gøre her.

De praktiske ting

Der er også en lang række praktiske ting, du skal huske – ting der kan redde enhver situation på festivalen. Det fungerer jo ofte sådan, at hvis du ikke tager disse praktiske ting med, så får du brug for dem. Så husk dem nu – de kan virkelig forsøde festivalen.

 • Husk en lygte, som altid kan ligge i dit telt.
 • En lommekniv.
 • Gaffatape (du VIL få brug for det).
 • Sejlgarnssnor eller andet snorretøj.

Personlige artikler

Det kan godt være, du skal på festival, og stemningen er mere løs, og udseendet og hygiejnen ikke kommer i første række. Det kan dog være fuldkommen fantastisk at børste sine tænder, efter man har været på festival i flere dage. Det er altså vigtigt, at du husker de personlige artikler:

 • Tandbørste og tandpasta
 • Shampoo og sæbe
 • Deodorant
 • Ørepropper (med mindre du kan sove igennem al slags larm og støj)
 • Hovedpinepiller
 • Solcreme (vigtigt!)
 • Vådservietter

Tøj og beklædning

Når du skal på festival, kan du med fordel kun pakke det tøj, som du godt kan tåle at miste igen. Og du kommer helt sikkert også til at pakke alt for meget tøj, som du slet ikke får brug for.

Vælg dit tøj efter, hvad der er praktisk og rart at have på. Du tager jo ikke på festival for at blive set eller for at se lækker ud – det kan du overlade til én-dags-gæsterne.

Husk et godt miks af regntøj, forskellige sneakers, shorts, jeans, underbukser, t-shirts, bluser og tykke trøjer. Du kan med fordel også pakke en kasket, der er fuldstændig uundværlig, hvis det bliver solrigt. Du skal også huske badetøj, hvis der er mulighed for at bade.

Særlige tips til Roskilde Festival

Du er nu godt klædt på til at tage på festival, og du kan læse den fulde guide til, hvad du skal huske at pakke, hvis du skal på Roskilde Festival.

 

You may also like...