Tips til at score en bedre karakter i eksamenssituationen

Det suverænt vigtigste, når du går til eksamen, er naturligvis, at du kan dit pensum og har styr på stoffet, men din udstråling til eksamen har også en stor betydning for din endelige karakter!

En eksamen kan sammenlignes med en jobsamtale.

Der er mange, der glemmer, at det er professionelle folk, der vurderer dig til eksamen (ligesom til jobsamtalen). Derfor er det ikke nok, at du er velforberedt, du skal også l igne en person der tager situationen alvorligt og gør sig umage.

Udstråler du seriøsitet?

I et interview med TV2 i 2011 fortalte Magdalena Nour, der er rekrutteringschef hos rekrutteringsbureauet Adecco, at udstrålingen og indtrykket betyder meget, når hun vurderer kandidater.

Derfor skal du tænke nøje over din fremtoning og påklædning og vælge noget tøj, der udstråler seriøsitet, og som du samtidig føler dig hjemme i.

Magdalena Nour mener fx:

“Du skal føle dig godt tilpas. Så hvis skjorte og slips ikke er dig, så nøjes med en skjorte til dine pænere jeans”.

Hvis du møder op i pænt og nydeligt tøj, som du føler dig hjemme i, vil det også skinne igennem på censor og lærer. Det vil give din selvtillid det nødvendige boost, der skal til for at levere en god præstation.

I stedet for at møde op i dine allermest slidte jeans til næste eksamen, kan du jo prøve at investere i noget nyt tøj og se, om ikke det kan løfte din karakter et ekstra nøk.

fashion
Foto fra Fashionbox.dk

Et seriøst look, der ikke er hverken for overspillet eller sloppy er godt, men det vigtigste er at du føler dig afslappet og tryg i det.

Del gerne din oplevelse med os!

Betyder sexappeal noget?

I et interview med Nyhedsavisen i 2007 kom censor og lektor i sprogvidenskab, Klaus Kjøller, med den meget kontroversielle udtalelse:

“Go’ røv, go’ eksamen”.

Han mente, at man skulle vise sin personlighed i tøjet, når man gik til eksamen. Dvs., hvis man havde sexappeal, skulle man bare vise det.

Han påpegede bl.a., at 93 % af de informationer, vi opfatter, kommer fra krop, mimik, påklædning og dufte, mens de reelle ord vi siger, kun tegner sig for 7 %. Derfor er det vigtigt at give censor og lærer en positiv totaloplevelse.

Lektoren kom ud for lidt af en shitstorm efter sin kommentar og har sidenhen uddybet, at han satte tingene på spidsen for at gøre unge mennesker opmærksomme på deres fremtoning til eksamen.

I et interview med Ekstrabladet har han sidenhen sagt, at man selvfølgelig skal tage eksamen seriøst og ikke møde op, som skal man på diskotek.

Men han mener stadig, man skal tænke bevidst over sin fremtoning og udnytte sine naturlige fortrin.

You may also like...