Spare råd til den unge mor på SU

At være en enlig mor er svært nok. men at være ung, single, og fattig kan nogle gange føles overvældende. I dette indlæg vil vi give jer nogle gode råd til hvordan i som unge mødre kan spare penge i den travle hverdag (især hvis den eneste indtægt hedder SU, så kan det være svært at få enderne til at mødes som mor).

 1. Hav en plan klar. Du skal vågne op hver morgen og allerede have en plan for, hvad du kommer til at udrette hele dagen. For eksempel, kunne din plan en dag være at organisere et forældremøde, købe dagligvarer, og læse op på studiet.
 2. Analyse. Analyser dig frem til hvad dine prioriteter er for at hjælpe med at gøre denne plan til en realitet. Nogle ting der kunne prioriteres i forskellige rækkefølger kunne være, få børnene i skole, kom i skole til tiden, beslutte dig for hvad der skal laves til aftensmaden, få hentet nødvendige dagligvarer og hjælpe dine børn med deres lektier. Der findes rigtig mange ting der skal prioriteres i en ung mors travle hverdag.
 3. Nedskriv din plan. Det vil være en rigtig god ide at sætte sig ned en gang om ugen og skrive en plan for hvad der er brug for at få gjort i den kommende uge. Skriv en tidsplan, skoleskemaer, regninger og hvad der ellers kunne forekomme den kommende uge af praktiske ting.
 4. Gem alt. Gem disse tidsplaner så du hele tiden kan holde dig orienteret omkring hvad der skal nås i den kommende uge. Hæng dem gerne op, så du altid ser og ikke glemmer dem.

1-spare-tips-for-mødre-på-SU

Nedenfor vil vi komme med nogle gode tips til hvad i som unge studerende mødre skal være ekstra opmærksomme på. Det vil gøre jeres liv nemmere.

 • Spar så meget som muligt. Kend forskellen mellem behov og ønske. Penge tilovers skal gemmes.
 • Udvid din kreds af positive og produktive mennesker i dit liv og undgå negative og uproduktive mennesker, da de vil have en dårlig indflydelse på dig og dit barn.
 • Undgå at lade dine børn vide, at du kæmper. Det er vigtigt, at de føler sig trygge og ikke føler der er noget galt.
 • Du må under ingen omstændigheder forlade dit job, inden du finder et andet, uanset hvor meget du end hader det.
 • Køb sæson produkter på de rigtige tidspunkter. F.eks produkter som altid skal fornyes er børnesko – du kan spare på at købe f.eks. vintersko til børn hos byKier udenfor sæson.
 • Giv ikke op! Livet vil ikke være så hårdt for evigt. Lav en finansieringsplan, som du holder dig til, og lev dag for dag.
 • Tro ikke, at du er ovre at modtage velgørenhed. Når du er i et bedre tidspunkt i dit liv, kan du vælge at være kræsen. Accepter al hjælp, når du kan få det. Husk at hjælpe andre, når du er i stand til det.
 • Udvid din uddannelse ved enhver lejlighed.
 • Brug tiden på at finde de billigste produkter, f.eks. på almindelig ting som slik (som en ung mor med et par børn, faktisk forbruger en del af). Tjek f.eks. guiden til online slik hos DagligvarerNettet.dk.
 • Brug internettet for at søge informationer om modtagelse af forskellige ydelser. Selv det laveste beløb er nyttigt.
 • Gør dit bedste for at få børnebidrag fra faderen.

Vi håber i kunne bruge vores gode tips derude! Hvis i følger disse tips vil det uden tvivl gøre jeres travle og hårde hverdag en smule lettere.

You may also like...