Optimer studieboligen og få mere ud af pladsen

Når man er studerende og bor på et studieværelse er det som regel lidt trangt med pladsen, og så kan det være en god ide at bruge lidt energi på at få optimeret pladsen, så man får mest mulig ud af den plads man har.

Installer en Murphy bed og spar plads

En Murphy bed er en seng som foldes op på væggen. Der er mange muligheder med disse pladsbesparende senge, og en af de mest brugte løsninger er en model, som bliver til et skrivebord, når sengen er foldet op om dagen. Se med her:

murphy-bed-desk-murphy-bed-home-office-design-ideas-bedroom-furnitures-yellow-pictures

På den måde kan man bruge rummet til at læse og studere om dagen. Med et hurtigt snuptag er sengen foldet op, og frem popper et fint skrivebord, som har plads til det meste.

Det smarteste ved disse typer Murphy beds er, at sagerne på bordet bliver der hvor du lægger dem inden du folder sengen op på væggen. Det betyder, at er du midt i en eksamensforberedelse, eller sidder du med noter til studiet og lektier udover det hele, så kan du bare lade det hele ligge og flyde som det passer dig, og om morgenen kan du fortsætte hvor du slap, for når du folder sengen ned fra væggen vil bordet hele tiden være i vandret position så du hurtigt og let kan komme til sagerne igen.

Der er også løsninger som har en sofa foran sengen, så du kan bruge rummet som stue om dagen. Det er nok primært til enkeltværelses lejligheder, og meget små studielejligheder og kollegieværelser.

murphy-bed

Her ses en sådan sofa murphy bed, som desuden har en rigtig fin lille boghylde øverst, som bliver en rod til sengen om natten. Igen utrolig smart, men dette er heller ikke en af de billigste modeller på markedet! Se flere modeller og muligheder på denne side.

Dette er en af de nyere modeller, og med den slags installation får du virkelig noget ud af dine kvadratmeter!

Leder du efter en billig og hurtig løsning kan du også vælge at bygge din egen model. Det kræver ikke det store, hvis ud bare skal have en billig løsning som kan klappes væk om dagen. Det er først når du skal have alle ekstra funktionerne, som skriveborde der popper ud, sofa der popper frem osv. at det bliver dyrt.

Flere og flere vælger at se på pladsoptimering af rummene i dag, da vi bor flere sammen i byerne en nogensinde før, og vi bor tættere og tættere i små lejligheder og huse. Det betyder også, at kvadratmeterne bliver dyrere og dyrere i de større byer, som jo typisk er studiebyerne.

Vi kender mest disse senge fra USA og England, men man ser dem også efterhånden i Danmark, hvor vi jo er kendt for godt møbeldesign.  De fleste modeller er dog fra Italien, som desuden også er kendte for deres gode designs.

Flere ideer til den lille lejlighed

Her er en video med en fyr fra Barcelona, som i høj grad har formået at udnytte sine kvadratmer i sin lejlighed. Der gemmer sig sjove finesser i alle ende og kanter, og man bliver virkelig overrasket, når man løber rundt og trykker på alle lågerne i væggen.

Har du nogle tips til at optimere studieboligen, så skriv endelig en kommentar nedenfor!

 

 

 

You may also like...