Guide til at vælge en efterskole

At skulle vælge efterskole er for mange et meget stort valg. Det kommer ofte ned på de små detaljer, da mange efterskoler tilbyder nogle af de samme ting. Derover er personlige interesser især vigtigt, da nogle efterskoler har stor fokus på sport, musik, håndværk el.lign. Derfor kan det godt betale sig at sætte sig ind i hvad den enkelte efterskole tilbyder og hvordan denne passer til ens personlige interesse.

4

Udover at beslutte sig for typen, så er der mange andre ting at du skal tænke over. Hvilket du kan læse lidt mere omkring i denne guide, men vi starter ud med det bedste råd, besøg så mange efterskoler som muligt, inden du beslutter dig. Du kan læse lidt omkring at gøre dette herunder, f.eks. igennem “efterskolernes dag”.

Hvad er forskellen på en efterskole og en traditionel skole?

Mange vælger efterskole oplevelsen pga. det gode rygte der er forbundet med et efterskoleophold. Her får man mulighed for at leve tæt sammen med sine kammerater. Man lever, spiser og er generelt sammen i løbet af en hel uge. På et sådan et skoleår vil du lærer dig selv bedre at kende og samtidigt udvikle dig socialt sammen med dine kammerater. Det er ikke sjov, at der er kamp om pladserne til landets efterskoler hvert år, men når først du har fundet en efterskole, så er det bare at begynde at skabe dig kontakter og påbegynde dig nogle perfekte år, som mange mindes som de bedste af deres unge liv.

De minder, der skabes over et skoleår varer for livet og fællesskabet, der skabes er helt unikt. Mange forbliver venner for livet og selv efter efterskoletiden forsætter mange med at ses for, at holde kontakten ved lige.

Deltag i efterskolernes dag

Denne dag er dedikeret til, at man kan få lov til at se hvad den enkelte efterskole har at tilbyde. Herved kan man danne sig et indtryk inden at man beslutter sig for om det er den rigtige efterskole, der er tale om. Alle efterskoler er forskellige, hvorfor at mange kommende elever vælger at besøge forskellige efterskoler for at se dem an. Der er i langt de fleste tilfælde mulighed for, at tilmelde sig et elevhold på selve dagen for at reservere plads, inden der bliver lukket for pladsreservationer. Læs mere omkring efterskolernes dag hos Hammerum efterskole her.

Vælg efterskole efter hvad du kan lide.

Hvis du er f.eks. er vild med musik kan du vælge en musikefterskole.
Her kan du få mulighed for at udvikle dine evner, når det kommer til musik. Der kan være tale om blive bedre til sammenspil, at spille i et band, komponere din egen musik og lære grundlæggende musikteori. Det vil gøre dig til en mere fuldkommen musiker, da du herved bl.a. vil kunne forstå hvorfor musik lyder som det gør og hvordan man får den til at passe ind i en helhed.

Du kan i på en musikalsk efterskole også lære om lydarbejde og hvad der skal til før at lyden er på plads i øvelokalet og til liveoptrædener. Det gode ved at vælge en sådan efterskole er, at du vil blive en bedre musiker sammen med dine kammerater.

Hvad med en efterskole med der også har fokus på sport?

Mange af landets efterskoler tilbyder forskellige typer sport og nogle flere forskellige. På Hammerum Efterskole kan du prøve mange forskellige typer konkurrence sport. Håndbold, fodbold, spring gymnastik, rytmisk gymnastik og squash er blot et udpluk af de fag, du kan komme ud for at blive undervist i alt efter dine personlige valg. Ligegyldigt hvad du vælger vil du kunne udvikle dig sammen med dine kammerater og blive bedre sammen. Læs f.eks. omkring fodsboldefterskole hos Hammerum her.

Prøv en kreativ efterskole

Ligesom der er mulighed for at vælge en efterskole med fokus på sport, kan man også vælge en efterskole med fokus på kreativitet. Ligesom at musikefterskolen blev nævnt tidligere, kan man også prøve at udfolde sig med design. Beklædningsdesign handler om mode, trends, stil og det vil give dig et indblik i hvilke faser der indgår fra udarbejdelsen af et stykke beklædning til det står i en butik. Du vil få en læring omkring hvilket håndværk, der er tale om som beklædningsdesigner. Derfor vil du kunne lære sy teknikker, materialevalg og udstillingsteknikker.

Hammerum Efterskole er blevet benyttet som inspiration til denne guide.

You may also like...