3 stærke fordele ved at få baby mens man er på studiet

Gennemsnitsalderen for førstegangsfødende stiger og stiger, hvilket kan hænge sammen med, at mange venter med at stifte familie, til efter studierne er færdiggjort.

Der kan dog være en del fordele ved at få børn, mens man stadig er på skolebænken – læs med her, og bliv klogere på livet som studerende forælder!

Du er fleksibel og kan selv strukturere din dag

Som studerende har du en stor frihed i forhold til at strukturere din hverdag. Du kan selv planlægge, hvornår der skal læses og skrives opgaver, og på nogle studier skal du ikke engang møde op på skolen mere end et par gange om ugen.

Det betyder, at du i høj grad selv kan tilpasse studiet til børnepasningen derhjemme. Desuden kan en lille ny hjælpe dig til at blive mere struktureret.

I stedet for at sidde med opgaver til langt ud på natten, er du nødt til at skemalægge din studietid ved for eksempel at arbejde koncentreret hver dag klokken 8-16. På den måde bliver din læsetid derhjemme mere fokuseret og koncentreret, fordi baby har brug for din opmærksomhed i aftentimerne.

Det er svært at få og passe fuldtidsarbejde

Som ung kvinde i slutningen af tyverne og starten af trediverne oplever mange, at det er svært at få et job, hvis man ikke allerede har børn. Ved at ansætte kvinder i denne aldersgruppe frygter arbejdsgiveren, at kvinden arbejder et år eller to, hvorefter der kommer børn på dagsordenen, og der skal afholdes barsel.

Det er de fleste arbejdsgivere ikke interesserede i, og derfor vælger de ofte de unge, barnløse kvinder fra.

Hvis du derimod allerede har barn eller børn, er de ikke bange for at skulle undvære dig til barsel, og der er dermed større chance for at få jobbet.

Derudover kan det være svært at passe et fuldtidsarbejde med en lille ny ved siden af, og hvis du først har fået drømmejobbet, er det træls, at den manglende nattesøvn skal gå ud over din præstation på arbejdsmarkedet.

Du kan sagtens tage baby med til forelæsning

Du tænker måske, at det ikke er særlig optimalt at tage en lille basse med til forelæsning på universitetet, men faktisk er det slet ikke noget problem! Baby kan snildt passe sig selv uden for salen i de timer, du er til forelæsning, så længe du har en babyalarm med.

Med en babyalarm fra NEONATE kan du sætte alarmen på vibrato, og du forstyrrer dermed ikke resten af salen, hvis baby begynder at give lyd fra sig.

På den måde kan du have alarmen ved dig, imens du lærer, og hvis så der bliver noget med den lille guldklump, bliver du diskret notificeret om det, og kan lydløst liste ud af salen og tjekke op på sovetrynen.

Det tager ikke meget længere end at gå på toilettet, så du skulle gerne kunne indhente det forsømte, når englen igen sover, og du er tilbage på din plads.

Her ser du en video

You may also like...